WORDT EEN GECERTIFICEERDE DYSMATE TESTAFNEMER

Dyslexie is ‘s werelds meest voorkomende leerstoornis. Grote vooruitgang op het gebied van dyslexieonderzoek betekent echter dat we nu veel weten over hoe en waarom dyslexie zich ontwikkelt en over vroege en aanhoudende indicatoren van de aandoening. Toch blijven veel kinderen, adolescenten en volwassenen ongediagnosticeerd. Dit komt vaak omdat gezondheids- en onderwijsprofessionals geen informatie hebben over hoe dyslexie zich ontwikkelt, en hoe ze de symptomen kunnen herkennen. De Dysmate-tests zijn gebaseerd op het nieuwste Noorse en internationale onderzoek en brengen de meest bekende risicokenmerken van dyslexie in kaart.

De certificeringscursussen bieden deelnemers inzicht in het meest actuele academische onderzoek op het gebied van ontwikkelingsdyslexie.


In de certificeringscursus leert u wat de Dysmate-tests meten en waarom, en hoe u de testresultaten kunt lezen en begrijpen. Ook leer je de tests af te nemen, zodat je de screening efficiënt en met vertrouwen kunt uitvoeren.

Voor het afnemen van de Dysmate-tests moet een certificeringscursus worden gevolgd. Dit kan via een online cursus of door deel te nemen aan een ééndaagse cursus.
De cursussen zijn erop gericht om deelnemers op de hoogte te brengen van actueel dyslexieonderzoek. Cursisten krijgen informatie over het onderzoek achter de Dysmate-testen en over hun ontwikkeling, technisch beheer en hoe testresultaten en testprofielen te interpreteren. Houdt er rekening mee dat de cursussen alleen bedoeld zijn voor mensen met relevante professionele kwalificaties, bijvoorbeeld gekwalificeerde leraren (primair of secundair onderwijs), gespecialiseerde leraren, logopedisten, onderwijspsychologen of vergelijkbaar. De cursussen omvatten een gratis proeflicentie van éénn maand voor de tests voor kinderen, adolescenten of volwassenen. De proeflicentie omvat twee gratis tests en kan onmiddellijk worden gebruikt na voltooiing van de certificeringscursus.

ONLINE CURSUS

De online certificeringscursus bestaat uit videocolleges en korte quizzes om het begrip en de kennis te controleren. Na aanmelding voor de cursus heeft u 30 dagen toegang tot het cursusmateriaal.
De cursus duurt ongeveer drie uur en omvat de volgende onderwerpen:

Cursus bedrag ——— .
Na afronding van de cursus ontvangt u een certificaat waarmee u de Dysmate Screening-testen voor kinderen, jongeren en volwassenen kunt afnemen en evalueren.

Meer over de online cursus

DAG CURSUS

U kunt ook een gecertificeerde gebruiker van de Dysmate-testen worden door deel te nemen aan een ééndaagse cursus. De cursussen worden meerdere keren per jaar gegeven.

Cursus programma:

Cursusgeld voor eendaagse cursus inclusief een jaarabonnement op Dysmate* —–

Abonnement op Dysmate-C, Dysmate-Y, Dysmate-A of volledig abonnement volgens de voorwaarden beschreven onder “Prijzen en voorwaarden”